Om projektet

Projektet ”Smålands goda” har växt fram ur ett intresse av att lära känna Småland och en fascination för lokalt, framförallt småskaligt, entreprenörskap. Jag blir ständigt överraskad, imponerad och inspirerad av den starka viljan, uppfinningsrikedomen och inte minst det stora modet som finns runtom i Småland. Det ger liv åt drömmar och kraft att förverkliga dom. ”Smålands goda” är ett sådant drömprojekt för mig. Jag möter spännande människor, tar del av deras historia och smakar på godsaker med själ och hjärta.

Tanken är att få fler att lära känna vad Småland har att erbjuda. Få fler att smaka på närodlade produkter och stödja lokala entreprenörer så att den där härliga senapen från Visingsö eller marmeladen från Söderåkra kommer att finnas kvar att njuta av.

smalands_goda_portrattJag heter Anna Gebhard. Är född i Växjö, uppvuxen i Värmlands soliga Karlstad, men bor numer i vackra Småland sedan åtta år. I grunden är jag formgivare och jobbar till vardags främst med utformning av marknadsföringsmaterial åt företag genom min egen firma A. Bergström Design.

Man skulle kunna säga att ”Smålands goda” är en del av, och har kommit till, tack vare Smålands smultron. Också ett projekt som jag har satt igång och driver när tid finns.

Smålands smultron är till för alla smålänningar och gäster från när och fjärran som också letar efter extraordinära upplevelser eller njutbara intryck i all enkelhet. Syftet är att inspirera med artiklar om lokala oaser som kulturella hembygdsgårdar, söta caféer, fridfulla spa, fyndiga diversehandlare, sköna naturplatser, härliga gårdsbutiker, mysiga marknader, mastiga museum, vidunderliga vandringsleder, lockande lekparker, konstnärliga hantverksbodar medmera. Vi vill uppmuntra till att lära känna Småland närmare, både i vardagen eller på semestern. Det kryllar av oupptäcka ”smultron”, stora som små, ordinära som spektakulära. Alla gör de livet lite, eller mycket, godare.”
 
Lev livet lite godare! / Anna

Beställ Smålands goda!

Klicka här

0707-747416

info@smalandsgoda.se

Pin It on Pinterest

Share This